Adem weer vrij met acupunctuur bij luchtweg klachten

Luchtweg aandoeningen kunnen je dagelijks leven ingrijpend beïnvloeden, van constante hoest tot ernstige astma-aanvallen. Acupunctuur, met zijn diepe wortels in de traditionele Chinese geneeskunde, biedt een natuurlijke en holistische benadering voor het behandelen van diverse luchtweg klachten. Deze pagina biedt inzicht in hoe acupunctuur kan helpen bij aandoeningen zoals astma, bronchitis, sinusitis, hooikoorts, COPD en diverse keelklachten.

Astma en Bronchitis

Astma en bronchitis zijn chronische luchtwegaandoeningen die aanzienlijk ongemak en ademhalingsproblemen kunnen veroorzaken. Acupunctuur richt zich op het verminderen van ontstekingen en het ontspannen van de spieren rond de luchtwegen, wat kan helpen de frequentie en ernst van aanvallen te verminderen.

Lees meer over astma en bronchitis behandeling

Natuurlijke verlichting bij Sinusitis

Sinusitis, een ontsteking van de sinussen, kan leiden tot pijnlijke druk, hoofdpijn en een verstopte neus. Acupunctuur kan helpen de sinussen te openen, ontstekingen te verminderen en de natuurlijke drainage te bevorderen.

Ontdek meer over Sinusitis behandeling

Hooikoorts: Seizoensgebonden allergieën aanpakken

Voor velen is hooikoorts een jaarlijks terugkerende strijd. Acupunctuur kan helpen de symptomen van hooikoorts, zoals niezen, loopneus en jeukende ogen, te verlichten door het immuunsysteem te reguleren en de reactie op allergenen te verminderen.

Lees over hooikoorts behandeling

Hoest verlichten met acupunctuur

Een aanhoudende hoest kan zeer storend zijn en wijst vaak op onderliggende luchtwegproblemen. Acupunctuur kan helpen de oorzaak van de hoest aan te pakken, de luchtwegen te kalmeren en slijmopbouw te verminderen.

Meer over hoest behandeling

COPD en acupunctuur

Chronische obstructieve longziekte (COPD) is een progressieve aandoening die ademhalingsmoeilijkheden veroorzaakt. Acupunctuur kan de kwaliteit van leven voor mensen met COPD verbeteren door de ademhalingsfunctie te ondersteunen en symptomen te verlichten.

Ontdek acupunctuur bij COPD

Keelklachten

Keelklachten, variërend van keelpijn tot heesheid, kunnen hinderlijk zijn en vaak wijzen op andere gezondheidsproblemen. Acupunctuur kan helpen om de keel te kalmeren, ontstekingen te verminderen en de onderliggende oorzaak van de klachten aan te pakken.

Lees meer over keelklachten behandeling

Bij elke behandeling wordt rekening gehouden met jouw unieke symptomen en gezondheidstoestand. Acupunctuur is meer dan alleen symptoombestrijding; het richt zich op het herstellen van de balans in je lichaam en het aanpakken van de wortel van het probleem.

Acupunctuur biedt een pad naar verlichting en verbeterde gezondheid, afgestemd op de specifieke behoeften van elke patiënt. Neem de stap naar een beter ademhalen en algemeen welzijn, en ontdek wat acupunctuur voor jouw luchtwegklachten kan doen. Met de juiste zorg en behandeling kan acupunctuur een sleutelrol spelen in het verbeteren van je levenskwaliteit.

Chinese geneeskunde

Veel mensen zoeken mijn praktijk op na jaren van conventionele medische behandelingen die niet het gewenste resultaat hebben opgeleverd.

Hoewel acupunctuur geen wondermiddel is, blijf ik me telkens weer verbazen over de impact die deze eeuwenoude Chinese geneeswijze kan hebben op het welzijn van mensen.

Als je vragen hebt over acupunctuur in het algemeen, of je bent benieuwd of mijn praktijk in Rotterdam of Capelle aan den IJssel iets voor jou kan betekenen, voel je dan vrij om contact op te nemen.

Online boeken contact opnemen

In Rotterdam en Capelle a/d IJsselTarieven en vergoeding

Behandeling/consult duurt circa 45 minuten en kost €64,- incl. BTW. Om de administratie te ontlasten, reken ik graag direct af. In de praktijk in Rotterdam is er een mogelijkheid om te pinnen. Je krijgt na het consult de factuur mee. Deze kan worden ingediend bij de zorgverzekeraar.

Ik ben aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur (NVA). Hierdoor vergoeden de meeste verzekeraars de behandelingen vanuit de aanvullende verzekering. Kijk voor de zekerheid even in de polis om zeker te zijn van vergoeding, of neem contact op met de zorgverzekeraar.

Voor meer informatie over vergoedingen kan je ook kijken op de website www.acupunctuur.nl. Je vindt de informatie onder het kopje ‘verzekeraars die kosten vergoeden’.

Voor klachten over aangesloten acupuncturisten van de NVA kunt u contact opnemen met de Klachtencommissie Alternatieve Behandelwijzen (KAB)
Voor een behandeling bij de acupuncturist heeft u geen verwijzing nodig van uw huisarts.

Bij verhindering graag minimaal 24 uur van te voren afmelden. De kosten worden dan niet in rekening gebracht.

Mocht u vragen hebben of een afspraak willen maken neem dan gerust contact op.