acupunctuur-hoesten

Acupunctuur bij hoest

Waarom hoest iemand? Hoesten ontstaat doordat de luchtwegen worden geprikkeld en door te hoesten worden de luchtwegen weer schoongemaakt. Het hoesten zorgt er voor dat alles wat niet in de luchtwegen hoort ( zoals slijm, stof of rook ) wordt verwijderd. Hoesten is dus eigenlijk een hele natuurlijke reactie van het lichaam ter bescherming van de luchtwegen.

Er zijn verschillende soorten hoest :

  • droge hoest
  • prikkel of kriebelhoest
  • hoest met slijm

Mensen met astma, chronische bronchitis of bijvoorbeeld COPD hebben meer kans op het ontwikkelen van een chronische hoest.

Acupunctuur en hoest

Er zijn standaard acupunctuurpunten die gebruikt worden tegen het hoesten. Het is echter belangrijk of naast de acute klacht (het hoesten) ook de onderliggende oorzaak te behandelen. Tijdens het eerste consult zullen wij hier uitgebreid naar kijken en in overleg met u een behandelplan opstellen.acupunctuur bij hoest klachten

Maak een afspraak

Als je belangstelling hebt voor een acupunctuur behandeling kan je een afspraak maken voor een eerste consult. Acupunctuur Rijnmond is gevestigd in Rotterdam en Capele aan den IJssel.

Bibi Odding
2022-03-31
Fijne praktijk! Goed bereikbaar, heel prettige sfeer en Patrick is zeer vakkundig: rustige persoonlijkheid, luistert goed en legt duidelijk uit hoe hij te werk gaat en wat je kunt verwachten. Aanrader!
danielle maas
2022-01-19
Had al jaar lang pijn in mijn rug. Hoopte dat het vanzelf over zou gaan maar dat ging het niet. Eerst onder behandeling geweest van een Fysio met Dry needling maar van deze 9 sessies had er geen 1 geholpen. Toen op zoek gegaan naar andere oplossing en bij Patrick terecht gekomen en kan zeggen na 4 behandelingen dat ik bijna pijnvrij ben. Ben Patrick zeer dankbaar. Super aardig en ook een nette zaak.
Diana Van Heelsbergen
2021-11-25
Fijn gesprek met acupuncturist. Na aantal behandelingen weer pijnvrij. Echt een aanrader.
Ton den Haan
2021-11-06
Aardige acupuncturist rustig en heeft mijn verhaal gehoord Binnen 3 weken voelde k mij veel beter aanrader
Thijs den Haan
2021-11-06
Fijne praktijk veel aan gehad
Sam Ouwerkerk
2021-10-28
Veel aan gehad bij nekklachten en migraine zeker aan te bevelen
MdH den Haan
2021-10-26
Fijne praktijk zeer deskundig
Femke Boersema
2021-10-20
Een hele fijne, deskundige praktijk!
jaap groenendaal
2021-10-19
Ik kwam met de nodige pijn ( rug, schouder en nek ) en daardoor stress. Na een gesprek waar goed naar mij werd geluisterd en door door te vragen werd er besloten welke behandeling ik nodig zou hebben. Na de derde behandeling voelde ik resultaat en minder pijn. Ook werd ik rustiger waardoor ik minder stress had. Ik kan deze praktijk aanbevelen met mijn als prettig ervaren behandeling, zowel deskundig als sociaal.