acupunctuur-copd-klachten

Acupunctuur bij COPD

COPD is een chronische longaandoening, waarbij de longen zijn beschadigd.
Het betekend Chronic Obstructive Pulmory Disease oftewel een chronische obstructieve longziekte. COPD is een verzamelnaam voor allerlei verschillende longaandoeningen zoals ; longemfyseem, chronische bronchitis en andere aandoeningen van de kleine luchtwegen.

Klachten zijn met name : kortademigheid, benauwdheid, piepende ademhaling hoesten en opgeven van slijm.  Daarnaast verliest men vaak veel spiermassa door het gebrek aan bewegen. Vermoeidheidsklachten en een verminderd uithoudingsvermogen zijn ook een gevolg van COPD.

COPD klachten

De klachten van COPD zijn wisselend, een goede periode kan worden opgevolgd door een plotselinge verergering van de klachten. Er is dan sprake van een toenemende mate van benauwdheid, kortademigheid en hoesten.

In 90 % van de gevallen is het roken de oorzaak van COPD .  Niet alle rokers krijgen echter COPD. Blootstelling aan chemische dampen en luchtvervuiling spelen ook een rol.

COPD is helaas niet te genezen maar u kunt wel zorgen dat u minder last heeft en een verdere achteruitgang beperken. Stoppen met roken of het vermijden van andere oorzaken is uiteraard het eerste wat u moet doen. Voorkomen is altijd beter dan genezen.

Wat ook belangrijk is dat u zoveel mogelijk moet blijven bewegen . Dit is goed om uw conditie op peil te houden en spierverlies te beperken.

COPD en acupunctuur

Ik behandel regelmatig mensen met COPD. We kunnen de klachten verminderen maar ook de longenergie versterken. Veel gebruikte acupunctuurpunten bij het behandelen van COPD liggen dan ook op de longmeridiaan.

Daarnaast kunnen we met acupunctuur de algehele conditie verbeteren. Naast het zetten van kleine naaldjes op specifieke acupunctuurpunten werk ik bij COPD ook veel met voedingssupplementen die de conditie van de longen verbeteren.

Mijn ervaring is dat acupunctuur een positief effect heeft op de COPD klachten. acupunctuur-copd

Bij COPD klachten spreek ik over het algemeen 1 x per 2 weken af. Dit gaat uiteraard altijd in overleg met u.

Maak een afspraak

Als je belangstelling hebt voor een acupunctuur behandeling kan je een afspraak maken voor een eerste consult. Acupunctuur Rijnmond is gevestigd in Rotterdam en Capele aan den IJssel.

Bibi Odding
2022-03-31
Fijne praktijk! Goed bereikbaar, heel prettige sfeer en Patrick is zeer vakkundig: rustige persoonlijkheid, luistert goed en legt duidelijk uit hoe hij te werk gaat en wat je kunt verwachten. Aanrader!
danielle maas
2022-01-19
Had al jaar lang pijn in mijn rug. Hoopte dat het vanzelf over zou gaan maar dat ging het niet. Eerst onder behandeling geweest van een Fysio met Dry needling maar van deze 9 sessies had er geen 1 geholpen. Toen op zoek gegaan naar andere oplossing en bij Patrick terecht gekomen en kan zeggen na 4 behandelingen dat ik bijna pijnvrij ben. Ben Patrick zeer dankbaar. Super aardig en ook een nette zaak.
Mg Mg
2021-11-26
Zo fijn om prettig ontvangen te worden, fijne behandelruimte en na de behandeling voel ik mij eigenlijk direct al een stuk beter!
Diana Van Heelsbergen
2021-11-25
Fijn gesprek met acupuncturist. Na aantal behandelingen weer pijnvrij. Echt een aanrader.
Ton den Haan
2021-11-06
Aardige acupuncturist rustig en heeft mijn verhaal gehoord Binnen 3 weken voelde k mij veel beter aanrader
Thijs den Haan
2021-11-06
Fijne praktijk veel aan gehad
Sam Ouwerkerk
2021-10-28
Veel aan gehad bij nekklachten en migraine zeker aan te bevelen
MdH den Haan
2021-10-26
Fijne praktijk zeer deskundig
Femke Boersema
2021-10-20
Een hele fijne, deskundige praktijk!