acupunctuur-copd-klachten

Acupunctuur bij COPD

COPD is een chronische longaandoening, waarbij de longen zijn beschadigd.
Het betekend Chronic Obstructive Pulmory Disease oftewel een chronische obstructieve longziekte. COPD is een verzamelnaam voor allerlei verschillende longaandoeningen zoals; longemfyseem, chronische bronchitis en andere aandoeningen van de kleine luchtwegen.

Klachten zijn met name: kortademigheid, benauwdheid, piepende ademhaling hoesten en opgeven van slijm.  Daarnaast verliest men vaak veel spiermassa door het gebrek aan bewegen. Vermoeidheidsklachten en een verminderd uithoudingsvermogen zijn ook een gevolg van COPD.

COPD klachten

De klachten van COPD zijn wisselend, een goede periode kan worden opgevolgd door een plotselinge verergering van de klachten. Er is dan sprake van een toenemende mate van benauwdheid, kortademigheid en hoesten.

In 90% van de gevallen is het roken de oorzaak van COPD. Niet alle rokers krijgen echter COPD. Blootstelling aan chemische dampen en luchtvervuiling spelen ook een rol.

COPD is helaas niet te genezen maar u kunt wel zorgen dat u minder last heeft en een verdere achteruitgang beperken. Stoppen met roken of het vermijden van andere oorzaken is uiteraard het eerste wat u moet doen. Voorkomen is altijd beter dan genezen.

Wat ook belangrijk is dat u zoveel mogelijk moet blijven bewegen . Dit is goed om uw conditie op peil te houden en spierverlies te beperken.

COPD en acupunctuur

Ik behandel regelmatig mensen met COPD. We kunnen de klachten verminderen maar ook de longenergie versterken. Veel gebruikte acupunctuurpunten bij het behandelen van COPD liggen dan ook op de longmeridiaan.

Daarnaast kunnen we met acupunctuur de algehele conditie verbeteren. Naast het zetten van kleine naaldjes op specifieke acupunctuurpunten werk ik bij COPD ook veel met voedingssupplementen die de conditie van de longen verbeteren.

Mijn ervaring is dat acupunctuur een positief effect heeft op de COPD klachten. Bij COPD klachten spreek ik over het algemeen 1x per 2 weken af. Dit gaat uiteraard altijd in overleg met u.

Maak een afspraak

Als je belangstelling hebt voor een acupunctuur behandeling kan je een afspraak maken voor een eerste consult. Kom langs in onze praktijk voor acupunctuur Rotterdam en Capelle aan den IJssel.

Veel gestelde vragen

Wordt acupunctuur vergoed door de verzekeraar?

Acupunctuur Rijnmond is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur (NVA). Hierdoor vergoeden de meeste verzekeraars de behandelingen vanuit de aanvullende verzekering. Kijk voor de zekerheid even in de polis om zeker te zijn van vergoeding, of neem contact op met de zorgverzekeraar.

Wat is de werking van acupunctuur?

Bij acupunctuur worden extreem dunne naalden op strategische punten in het lichaam geplaatst ter vermindering van pijn of symptomen bij kwalen of ziektes. Miljoenen mensen over de wereld zeggen baat bij acupunctuur te hebben.

Hoe lang duurt het voordat acupunctuur werkt?

De energie van het lichaam wordt beïnvloed door het aanbrengen van één of meerder naalden in de acupunctuurpunten. Acupunctuur RotterdamHet doel van de behandeling is om de energiestroom zodanig te beïnvloeden dat vervolgens de energiebalans van het lichaam wordt hersteld. Dit effect houdt gemiddeld tussen 3 uur en 3-4 dagen aan.

Marieke van den Wijngaard
2023-07-15
Een hele fijne acupunctuur praktijk. Ik kwam met migraine. Er wordt goed naar je geluisterd. Het heeft super veel geholpen.
Marjolein Koolmees
2023-07-06
Extreme last van hooikoorts en ten einde raad omdat niets echt meer hielp en het elk jaar erger werd. Dus verder gaan zoeken in het alternatieve circuit en zo bij Patrick van Accupunctuur Rijnmond terecht gekomen en al na 1 behandeling helemaal geen klachten meer. Echt ongelooflijk, maar ik kan het iedereen aanraden. Ik heb voor de zekerheid nog 2 behandelingen gedaan, ben helemaal hooikoorts vrij. Ik heb mijn leven weer terug, heel dankbaar voor!
Daan b
2023-07-05
Ik kom nu al bijna een jaar bij deze praktijk. Ik heb alleen maar goede ervaringen. De behandelruimte is netjes en schoon. Ik voel echt een verandering ten opzichte van een jaar geleden. Aanrader wat mij betreft!
Wendy van Baarlen
2023-07-05
Hele fijne praktijk met veel kennis en ervaring. Mijn migraine is zo goed als weg na accupunctuur in combinatie met de quasha steen. Patrick denkt met je mee en zoekt gericht naar een oplossing van de klachten (ook bijvoorbeeld dmv chinese kruiden). Een echte aanrader.
Niki Noëlle Tuppert
2023-07-05
De behandeling is heel effectief.
Sanne Smit
2023-07-05
Ik ga al jaren naar Patrick en naast dat de behandelingen goed werken, is het ook echt een moment van ontspanning.
Bibi Odding
2022-03-31
Fijne praktijk! Goed bereikbaar, heel prettige sfeer en Patrick is zeer vakkundig: rustige persoonlijkheid, luistert goed en legt duidelijk uit hoe hij te werk gaat en wat je kunt verwachten. Aanrader!
danielle maas
2022-01-19
Had al jaar lang pijn in mijn rug. Hoopte dat het vanzelf over zou gaan maar dat ging het niet. Eerst onder behandeling geweest van een Fysio met Dry needling maar van deze 9 sessies had er geen 1 geholpen. Toen op zoek gegaan naar andere oplossing en bij Patrick terecht gekomen en kan zeggen na 4 behandelingen dat ik bijna pijnvrij ben. Ben Patrick zeer dankbaar. Super aardig en ook een nette zaak.
Diana Van Heelsbergen
2021-11-25
Fijn gesprek met acupuncturist. Na aantal behandelingen weer pijnvrij. Echt een aanrader.