acupunctuur-sinusitis

Acupunctuur bij chronische sinusitis

Sinussen worden ook wel bijholtes genoemd en zijn met lucht gevulde holtes in het bot van je schedel. Er zijn verschillende soorten sinussen:

  • sinussen bij je slapen
  • voorhoofdsinussen
  • neussinussen
  • kaaksinussen

Een sinusitis start vaak als een gewone verkoudheid. Slijmvlies in je neus zwelt op en je produceert veel snot. Hierdoor kunnen de openingen tussen de verschillende sinussen dicht raken. Als dit gebeurt kan je een druk of pijn voelen in het gebied van de bijholte die verstopt zit.

Als je echter langer dan 6 weken last hebt van een sinusitis spreekt met wel van een chronische sinusitis. De reden hiervan is vaak niet bekend. Als je weerstand laag is of je hebt ook last van astma is de kans wel groter om een chronische sinusitis te ontwikkelen.

Welke klachten heb je bij een sinusitis

  • pijn en drukkend gevoel in het gebied van de sinussen
  • lopende neus
  • neus die verstopt raakt
  • verminderde smaak en reuk
  • hoofdpijn

Acupunctuur en sinusitis

Acupunctuur kan goed helpen bij een sinusitis of een chronische sinusitis. In mijn praktijk zie ik vooral mensen met een chronische sinusitis. Er zijn vaste acupunctuurpunten die standaard gebruikt worden bij een sinusitis.

Daarnaast is het ook belangrijk om de onderliggende oorzaak aan te pakken waarom een sinusitis zich tot een chronisch probleem heeft ontwikkeld. In de TCM wordt dit ook wel het behandelen van de wortel en de tak genoemd. Wat betekent dat je naast de acute klacht ook de onderliggende oorzaak moet behandelen.

Tijdens eerste consult hebben wij dan ook een uitgebreide intake zodat de behandeling gericht is op een blijvende oplossing. Mijn ervaring is dat acupunctuur in veel gevallen uitermate goed helpt.

Maak een afspraak

Als je belangstelling hebt voor een acupunctuur behandeling kan je een afspraak maken voor een eerste consult. Kom langs in onze praktijk voor acupunctuur Rotterdam en Capelle aan den IJssel.

Veel gestelde vragen

Wordt acupunctuur vergoed door de verzekeraar?

Acupunctuur Rijnmond is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur (NVA). Hierdoor vergoeden de meeste verzekeraars de behandelingen vanuit de aanvullende verzekering. Kijk voor de zekerheid even in de polis om zeker te zijn van vergoeding, of neem contact op met de zorgverzekeraar.

Wat is de werking van acupunctuur?

Bij acupunctuur worden extreem dunne naalden op strategische punten in het lichaam geplaatst ter vermindering van pijn of symptomen bij kwalen of ziektes. Miljoenen mensen over de wereld zeggen baat bij acupunctuur te hebben.

Hoe lang duurt het voordat acupunctuur werkt?

De energie van het lichaam wordt beïnvloed door het aanbrengen van één of meerder naalden in de acupunctuurpunten. Acupunctuur RotterdamHet doel van de behandeling is om de energiestroom zodanig te beïnvloeden dat vervolgens de energiebalans van het lichaam wordt hersteld. Dit effect houdt gemiddeld tussen 3 uur en 3-4 dagen aan.

Marieke van den Wijngaard
2023-07-15
Een hele fijne acupunctuur praktijk. Ik kwam met migraine. Er wordt goed naar je geluisterd. Het heeft super veel geholpen.
Marjolein Koolmees
2023-07-06
Extreme last van hooikoorts en ten einde raad omdat niets echt meer hielp en het elk jaar erger werd. Dus verder gaan zoeken in het alternatieve circuit en zo bij Patrick van Accupunctuur Rijnmond terecht gekomen en al na 1 behandeling helemaal geen klachten meer. Echt ongelooflijk, maar ik kan het iedereen aanraden. Ik heb voor de zekerheid nog 2 behandelingen gedaan, ben helemaal hooikoorts vrij. Ik heb mijn leven weer terug, heel dankbaar voor!
Daan b
2023-07-05
Ik kom nu al bijna een jaar bij deze praktijk. Ik heb alleen maar goede ervaringen. De behandelruimte is netjes en schoon. Ik voel echt een verandering ten opzichte van een jaar geleden. Aanrader wat mij betreft!
Wendy van Baarlen
2023-07-05
Hele fijne praktijk met veel kennis en ervaring. Mijn migraine is zo goed als weg na accupunctuur in combinatie met de quasha steen. Patrick denkt met je mee en zoekt gericht naar een oplossing van de klachten (ook bijvoorbeeld dmv chinese kruiden). Een echte aanrader.
Niki Noëlle Tuppert
2023-07-05
De behandeling is heel effectief.
Sanne Smit
2023-07-05
Ik ga al jaren naar Patrick en naast dat de behandelingen goed werken, is het ook echt een moment van ontspanning.
Bibi Odding
2022-03-31
Fijne praktijk! Goed bereikbaar, heel prettige sfeer en Patrick is zeer vakkundig: rustige persoonlijkheid, luistert goed en legt duidelijk uit hoe hij te werk gaat en wat je kunt verwachten. Aanrader!
danielle maas
2022-01-19
Had al jaar lang pijn in mijn rug. Hoopte dat het vanzelf over zou gaan maar dat ging het niet. Eerst onder behandeling geweest van een Fysio met Dry needling maar van deze 9 sessies had er geen 1 geholpen. Toen op zoek gegaan naar andere oplossing en bij Patrick terecht gekomen en kan zeggen na 4 behandelingen dat ik bijna pijnvrij ben. Ben Patrick zeer dankbaar. Super aardig en ook een nette zaak.
Diana Van Heelsbergen
2021-11-25
Fijn gesprek met acupuncturist. Na aantal behandelingen weer pijnvrij. Echt een aanrader.