acupunctuur-sinusitis

Acupunctuur bij chronische sinusitis

Sinussen worden ook wel bijholtes genoemd en zijn met lucht gevulde holtes in het bot van je schedel. Er zijn verschillende soorten sinussen:

  • sinussen bij je slapen
  • voorhoofdsinussen
  • neussinussen
  • kaaksinussen

Een sinusitis start vaak als een gewone verkoudheid. Slijmvlies in je neus zwelt op en je produceert veel snot. Hierdoor kunnen de openingen tussen de verschillende sinussen dicht raken . Als dit gebeurt kan je een druk of pijn voelen in het gebied van de bijholte die verstopt zit.

Als je echter langer dan 6 weken last hebt van een sinusitis spreekt met wel van een chronische sinusitis. De reden hiervan is vaak niet bekend. Als je weerstand laag is of je hebt ook last van astma is de kans wel groter om een chronische sinusitis te ontwikkelen.

Welke klachten heb je bij een sinusitis

  • pijn en drukkend gevoel in het gebied van de sinussen
  • lopende neus
  • neus die verstopt raakt
  • verminderde smaak en reuk
  • hoofdpijn

Acupunctuur en sinusitis

Acupunctuur kan goed helpen bij een sinusitis of een chronische sinusitis. In mijn praktijk zie ik vooral mensen met een chronische sinusitis. Er zijn vaste acupunctuurpunten die standaard gebruikt worden bij een sinusitis.

Daarnaast is het ook belangrijk om de onderliggende oorzaak aan te pakken waarom een sinusitis zich tot een chronisch probleem heeft ontwikkeld. In de TCM wordt dit ook wel het behandelen van de wortel en de tak genoemd. Wat betekent dat je naast de acute klacht ook de onderliggende oorzaak moet behandelen.

Tijdens eerste consult hebben wij dan ook een uitgebreide intake zodat de behandeling gericht is op een blijvende oplossing. Mijn ervaring is dat acupunctuur in veel gevallen uitermate goed helpt.

Maak een afspraak

Als je belangstelling hebt voor een acupunctuur behandeling kan je een afspraak maken voor een eerste consult. Acupunctuur Rijnmond is gevestigd in Rotterdam en Capele aan den IJssel.

Bibi Odding
2022-03-31
Fijne praktijk! Goed bereikbaar, heel prettige sfeer en Patrick is zeer vakkundig: rustige persoonlijkheid, luistert goed en legt duidelijk uit hoe hij te werk gaat en wat je kunt verwachten. Aanrader!
danielle maas
2022-01-19
Had al jaar lang pijn in mijn rug. Hoopte dat het vanzelf over zou gaan maar dat ging het niet. Eerst onder behandeling geweest van een Fysio met Dry needling maar van deze 9 sessies had er geen 1 geholpen. Toen op zoek gegaan naar andere oplossing en bij Patrick terecht gekomen en kan zeggen na 4 behandelingen dat ik bijna pijnvrij ben. Ben Patrick zeer dankbaar. Super aardig en ook een nette zaak.
Mg Mg
2021-11-26
Zo fijn om prettig ontvangen te worden, fijne behandelruimte en na de behandeling voel ik mij eigenlijk direct al een stuk beter!
Diana Van Heelsbergen
2021-11-25
Fijn gesprek met acupuncturist. Na aantal behandelingen weer pijnvrij. Echt een aanrader.
Ton den Haan
2021-11-06
Aardige acupuncturist rustig en heeft mijn verhaal gehoord Binnen 3 weken voelde k mij veel beter aanrader
Thijs den Haan
2021-11-06
Fijne praktijk veel aan gehad
Sam Ouwerkerk
2021-10-28
Veel aan gehad bij nekklachten en migraine zeker aan te bevelen
MdH den Haan
2021-10-26
Fijne praktijk zeer deskundig
Femke Boersema
2021-10-20
Een hele fijne, deskundige praktijk!