Acupunctuur Kinderwens en IVF - Rotterdam Rijnmond

kennismakingsgesprek en intake gratis

Acupunctuur en kinderwens

Acupunctuur bij vrouwen heeft invloed op de vruchtbaarheidscyclus, het verbeteren van de eisprong en de ontwikkeling van de eicel.

Kinderwens en acupunctuur

Voor een groot aantal vrouwen én mannen is het krijgen van een kind helaas niet vanzelfsprekend. Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) zoekt ongeveer 15% van de stellen in hun ‘vruchtbare’ leeftijd hulp bij het zwanger raken. Bij 33% van de gevallen ligt het probleem bij de vrouw, 35% bij de man en 32% aan een combinatie. Acupunctuur en Chinese geneeskunde worden steeds vaker toegepast bij stellen met een kinderwens.

Acupunctuur bij vrouwen heeft invloed op de vruchtbaarheidscyclus, het verbeteren van de eisprong en de ontwikkeling van de eicel. Belangrijk is ook het verbeteren van de doorbloeding van de baarmoederwand. Daarnaast voelen veel vrouwen zich gewoonweg veel beter in de periode dat ze acupunctuurbehandelingen ondergaan: ze hebben meer energie en minder stress. Dit is misschien nog wel het belangrijkste effect…

Bij mannen is de acupunctuurbehandeling met name gericht op het verbeteren van de spermakwaliteit. Dit effect op de kwaliteit houdt 2 tot 3 maanden aan. Mochten er andere (lichamelijke) problemen een rol spelen dan behandel ik deze uiteraard ook.

Oorzaken van onvruchtbaarheid

Er zijn verschillende oorzaken van onvruchtbaarheid. Deze lopen uiteen van endometriose,  cysten op de eierstokken (PCOS ),  anovulatie (geen eisprong),  problemen aan de eierstokken of eileiders tot verminderde zaadkwaliteit of -kwantiteit. Daarnaast komt het regelmatig voor dat er geen oorzaak gevonden wordt (onbegrepen onvruchtbaarheid).

Het doel van acupunctuur is mede om de cyclus, waar mogelijk, te verbeteren, de eicelrijping te stimuleren, de doorbloeding van de baarmoederwand te verbeteren, kwaliteit van het sperma te verbeteren, stress te verminderen en de patiënt goed door het vruchtbaarheidstraject of een eventueel IVF-traject te begeleiden.

Vergroot acupunctuur mijn kans op een zwangerschap?

Acupunctuur geeft geen garantie op een zwangerschap maar vergroot de kans hierop. De eerste 4 á 5 behandelingen zijn wekelijks, hierna wordt dit afgebouwd naar 1 keer per 2 á 3 weken .
Veel vrouwen en mannen lijken baat te hebben bij de behandelingen. Echter, of de acupunctuur daar ook aan bijgedragen heeft, is natuurlijk nooit hard te maken.

Heb je een kinderwens en wil je hierbij ondersteuning middels acupunctuur? Neem dan contact op met Acupunctuur Rijnmond voor acupunctuur Rotterdam en acupunctuur Capelle aan den IJssel.

Over Acupunctuur

In de Chinese geneeskunde draait alles om evenwicht. Gezondheid is evenwicht volgens de Chinezen. In onze westerse maatschappij is het vaak een hele klus om je evenwicht te bewaren. We worden overladen met prikkels, we hebben steeds minder tijd en we komen alsmaar verder van onszelf en de natuur af te staan. Bij ziekte is er een verstoring van evenwicht en is er sprake van een disbalans tussen energetische stromen in ons lichaam.

In mijn praktijk voor acupunctuur in Rotterdam en Capelle aan den den IJssel zal ik door selectie van een aantal acupunctuurpunten het evenwicht herstellen waardoor ziekten zonder bijwerkingen kunnen worden bestreden. 

Praktijkadres Rotterdam

A - Heemraadssingel 249
3023 CE Rotterdam

Openingstijden Rotterdam

ma 10:00 - 17:00 uur
di 14:00 - 21:00 uur
wo 10:00 - 17:00 uur
do 10:00 - 15:00 uur

Praktijkadres Capelle a/d IJssel

A - Filosofentuin 58
2908 XB Capelle a/d IJssel

Openingstijden Capelle a/d IJssel

vr 9:00 - 17:00 uur


Telefonisch & E-mail

T -  06 832 538 38
T -  010 227 14 02
E -  [email protected]

Acupunctuur Kinderwens en IVF - Rotterdam Rijnmond
Dit is een website van Rupz || Beheerder.