Acupunctuur Vermoeidheid
Vermoeidheid is in mijn praktijk een veel gehoorde klacht. De meeste mensen beschrijven vermoeidheid als een ‘gebrek aan energie’. Het gevoel dat je nergens aan toe komt en dat je bij het minste of geringste al moe wordt.

Acupunctuur vermoeidheid

Vermoeidheid is in mijn praktijk een veel gehoorde klacht. De meeste mensen beschrijven vermoeidheid als een ‘gebrek aan energie’. Het gevoel dat je nergens aan toe komt en dat je bij het minste of geringste al moe wordt. Acupunctuur vermoeidheid en vermoeidheidsklachten zijn een goede indicatie en ik behandel deze klachten dagelijks.

Er zijn verschillende vormen van vermoeidheid. Soms heeft de vermoeidheid een duidelijke medische oorzaak maar veel vaker heeft medisch onderzoek niets opgeleverd.

We kunnen geestelijk moe zijn, lichamelijk of een combinatie van beide. Bij lichamelijke vermoeidheid voelt het lichaam of de ledematen (lood)zwaar aan. Er is nauwelijks energie om nog iets ondernemen. Bij geestelijke vermoeidheid is er sprake van een zwaar gevoel in het hoofd en een zekere dufheid. Sommige mensen spreken van een wattenhoofd, vaak gecombineerd met verminderde concentratie en lusteloosheid. Sommige mensen ervaren deze vermoeidheid op bepaalde momenten van de dag, anderen vrijwel continu.

Acupunctuur vermoeidheidsklachten 

Er zijn veel verschillende oorzaken voor vermoeidheid. Ieder orgaan in ons lichaam heeft een bijdrage in de productie en circulatie van Qi(energie). Ieder orgaan dat energetisch verstoord raakt, kan een vorm van vermoeidheid geven. Er zijn dus vele vormen van vermoeidheid behorend bij de verschillende organen. Welk orgaan betrokken is, is bijvoorbeeld te herleiden aan de tijd waarop hij optreedt, wat de vermoeidheid versterkt of aan andere gezondheidsklachten die samen met de vermoeidheid kunnen optreden.

Over het algemeen is vermoeidheid van korte duur en herstelt het lichaam zich snel. Maar als de klachten aanhouden of het dagelijkse leven gaan beïnvloeden, dan is het belangrijk om er iets aan te doen.

Het zal duidelijk zijn dat je vermoeidheid als serieuze tekenen van het lichaam moet opvatten en dat het belangrijk is om te zoeken naar een optimale behandeling.

Helpt acupunctuur mij van mijn vermoeidheid af?

Ik wil natuurlijk graag weten wat de oorzaak van de vermoeidheidsklachten zijn. In een eerste vraaggesprek zal ik dan ook uitgebreid ingaan op uw functioneren, zowel lichamelijk als emotioneel. Dat ligt geheel in de lijn van de acupunctuur die de mens immers in zijn totaliteit beschouwt. Mijn behandeling is er, afhankelijk van de oorzaak, in het algemeen op gericht om de zelfgenezende kracht van het lichaam te stimuleren. In veel gevallen maak ik, naast het aanprikken van de acupunctuurpunten, gebruik van moxa. Dit is een behandeling waarbij bepaalde gebieden verwarmd worden met behulp van een smeulende kruidenstick of een plukje smeulend kruid op de naald. In sommige gevallen krijg je zo’n stick mee naar huis om dagelijks zelf een aantal punten te behandelen.

Mijn ervaring is dat acupunctuur in veel gevallen een goede behandelmethode tegen vermoeidheid is.

Last van vermoeidheidsklachten en wil je een afspraak maken? Neem dan contact op met Acupunctuur Rijnmond voor acupunctuur Rotterdam en acupunctuur Capelle aan den IJssel.
Als je belangstelling hebt voor een behandeling kan je een afspraak maken voor een eerste consult. Dit eerste consult bestaat uit een intakegesprek en een eventuele behandeling. Tijdens dit eerste contact kan ik beoordelen of ik iets voor je kan betekenen en jij kunt beslissen of je het idee hebt bij mij op de juiste plek te zijn. je kunt natuurlijk ook altijd contact opnemen als je vragen hebt of iets door wilt geven.