Acupunctuur en zwangerschap

Acupunctuur en zwangerschap

Acupunctuur en zwangerschap

De Traditionele Chinese geneeskunde ( TCG ) bestaat al sinds vele eeuwen en is duizenden jaren oud. Acupunctuur en de TCG is gebaseerd op een holistische benadering . Dit betekend dat de mens als een onlosmakelijk deel van de omgeving wordt gezien. Lichaam en geest is 1 geheel en daarnaast ook nog verbonden met de natuur en de omgeving waarin wij leven.

Alle processen zijn met elkaar verbonden en beïnvloeden elkaar. De lichamelijke , geestelijke en emotionele ontwikkelingen veranderen continu en beïnvloeden elkaar. Ziekte wordt dan ook niet gezien als een op zich staand verschijnsel maar is onderdeel van het geheel. Het is een verstoring in het algehele welzijn en ontstaat doordat de QI ( energie ) verstoord en uit balans is.

ZWANGERSCHAP

En dan is het zover je bent zwanger. Dit kan een hele fijne bijzondere periode zijn. Helaas is dit echter niet altijd het geval. Zwangerschap is niet voor iedereen en fase van rozengeur en maneschijn. Veel vrouwen hebben last van uiteenlopende zwangerschapskwalen.  Zelfs zo erg dat het je dagelijkse functioneren moeilijk maken.

Tijdens de zwangerschap veranderd er enorm veel in je lichaam . De hormoonhuishouding kan van slag raken  en dit kan allerlei vervelende klachten geven.

Veel voorkomende zwangerschapsklachten zijn bijvoorbeeld : misselijkheid, vermoeidheid, rugklachten, oedeem en brandend maagzuur. Daarnaast kan er ook mentaal een disbalans ontstaan. Je kan je kwetsbaar voelen, onzeker, labiel of zelfs depressieve klachten ervaren.  Als het goed is gaan deze klachten vanzelf over. Dit is echter niet altijd het geval en kunnen de klachten zodanig ernstig worden dat het je dagelijkse functioneren beïnvloed.  Medicijnen zijn vaak geen optie omdat ze niet gebruikt magen worden en bovendien hebben medicijnen vaak vervelende bijwerkingen

Acupunctuur en zwangerschapsklachten

Met acupunctuur worden de zwangerschapsklachten op een natuurlijke manier en zonder bijwerkingen behandeld. Een behandeling is gericht op het herstellen van de energiebalans  . Ook wordt de hormoonhuishouding weer in evenwicht gebracht. Hierdoor hopen we dat je klachten snel afnemen.

Hoeveel behandelingen er nodig zijn is afhankelijk van de ernst en de aard van je klachten.

Mocht je meer informatie willen of wil je een afspraak maken dan ben je uiteraard van harte welkom bij Acupunctuur Rijnmond.

Onze acupunctuurpraktijk is gevestigd in Rotterdam en Capelle aan den IJssel.