Acupunctuur Slapeloosheid
Om de volgende dag weer over genoeg energie te kunnen beschikken, is het belangrijk dat we voldoende slapen, om onze 'accu' weer op te kunnen laden.

Acupunctuur Slapeloosheid en Slaapstoornissen 

Om de volgende dag weer over genoeg energie te kunnen beschikken, is het belangrijk dat we voldoende slapen, om onze ‘accu’ weer op te kunnen laden. Lukt dat niet, dan heeft dat direct invloed op ons welzijn en ons gedrag. Slaapstoornissen kunnen zijn: moeite met in- of doorslapen, te vroeg wakker worden of een droom verstoorde slaap.

In Nederland heeft ruim 15% van de bevolking af en toe last van slapeloosheid. De term slapeloosheid wordt gebruikt om aan te geven dat er een stelselmatig tekort is aan nachtelijke slaap. Hoeveel slaap iemand nodig heeft, is verschillend. Sommigen hebben genoeg aan drie uur slaap, anderen moeten beslist acht uur slapen om zich uitgerust en fit te voelen. Acupunctuur slapeloosheid is een uitstekende indicatie voor behandeling

De gevolgen van onvoldoende slaap kunnen zijn: vermoeidheid, concentratieproblemen, prikkelbaarheid, vermindering van de eetlust en verlaging van de algehele weerstand

Bij slaapproblemen wordt er vaak medicatie voorgeschreven. Het voordeel van acupunctuur is dat het niet de bijwerkingen heeft die slaapmiddelen over het algemeen wel hebben.

Slapeloosheid Acupunctuur

Vanuit de acupunctuur wordt slapeloosheid gezien als een verstoring van de energiebalans. In het bekende yin-yang symbool staat de donkere helft, de yin-energie, voor rust (nacht) en het lichte gedeelte, de yang-energie, voor actie (dag). Deze lopen vloeiend in elkaar over. Vanaf het moment van opstaan worden we actief (yang), maar in de loop van de dag wordt de yin-energie belangrijker. We bereiden ons langzaam voor op onze nachtrust. Dat is een natuurlijk proces.

Bij slaapproblemen kan het yang van alle activiteiten die overdag plaatsvinden niet overgaan in het yin van de rust en de nacht.  Slapeloosheid acupunctuur kan dan de oplossing zijn.

Een behandeling met acupunctuur zal het tekort aan yin- of het teveel aan yang-energie herstellen.

Mijn ervaring is dat slapeloosheid uitstekend te behandelen is met acupunctuur. Met vaak maar een aantal behandelingen is uw slaapritme weer hersteld.

Slapeloosheid acupunctuur? Neem dan contact op met Acupunctuur Rijnmond voor acupunctuur Rotterdam en acupunctuur Capelle aan den IJssel. 

 

 

Als je belangstelling hebt voor een behandeling kan je een afspraak maken voor een eerste consult. Dit eerste consult bestaat uit een intakegesprek en een eventuele behandeling. Tijdens dit eerste contact kan ik beoordelen of ik iets voor je kan betekenen en jij kunt beslissen of je het idee hebt bij mij op de juiste plek te zijn. je kunt natuurlijk ook altijd contact opnemen als je vragen hebt of iets door wilt geven.