acupunctuur-hoofdpijn-migraine

Migraine of hoofdpijn, je kunt er veel last van hebben. Acupunctuur kan de oplossing zijn.

Acupunctuur bij migraine of hoofdpijn

Migraine en hoofdpijn is een vaak voorkomende klacht; je kunt er veel last van hebben. Sommige mensen hebben zoveel klachten, dat ze lijden aan slapeloosheid of zich zelfs ziek moeten melden. Migraine of hoofdpijn kan het dagelijkse leven ernstig verstoren. Maar ook als je in mindere mate, maar toch regelmatig last hebt van hoofdpijn, kan acupunctuur leiden tot vermindering van de klachten of deze zelfs compleet verhelpen.

Acupunctuur migraine

Hoofdpijn uit zich in pijn aan het voorhoofd, achter de ogen, boven op het hoofd, aan de zijkant of aan de schedelrand. De hoofdpijn kan altijd op dezelfde plaats optreden, of zich van de ene plek naar de andere verplaatsen. Ook de soort pijn is bij iedereen verschillend. Sommige mensen klagen over een licht zeurende pijn in het hoofd, andere hebben het gevoel dat hun hoofd uit elkaar barst. Hoofdpijn kan acuut opkomen of zich langzaam kenbaar maken. Er zijn dus veel soorten hoofdpijn. De meest voorkomende vormen die de acupuncturist behandelt, zijn spanningshoofdpijn en migraine. Acupunctuur bij hoofdpijn en migraine is zeer effectief.

Acupunctuur bij hoofdpijn

Hoofdpijnklachten kunnen vele oorzaken hebben. Ik zal eerst vragen of je al met je klachten bij de huisarts, de tandarts of een specialist bent geweest. Klachten als oor- of neusholteontsteking, een kaakholteontsteking of verhoogde bloeddruk gaan immers vaak met hoofdpijn gepaard. Van belang is ook of er sprake is van hoofdpijn als gevolg van een ongeval of een ernstige aandoening. Je begrijpt dat dit belangrijke informatie vooraf is, om tot een succesvolle behandeling te komen.

Bij spanningshoofdpijn zijn de spieren van de schouders en de nek gespannen. Het bloed en de energie die de schedel voeden worden hierdoor plaatselijk geblokkeerd. Het gevolg is het ervaren van hoofdpijn. 
Dit is vaak een zeurende pijn die een paar dagen tot enkele weken kan aanhouden.
Bij migraine treedt meestal een eenzijdige, bonkende en/of stekende hoofdpijn op die enkele uren tot enkele dagen kan aanhouden. Een aanval van migraine leidt vaak tot misselijkheid, soms tot overgeven toe.

Het bekendste verschijnsel van migraine in een hevige hoofdpijn. De meeste mensen met migraine hebben intense hoofdpijn aan één kant van hun hoofd.
Daarnaast kunt u last hebben van maagdarmstoornissen, vaak met braken.
Soms hebben mensen het ook koud en moeten veel plassen. Vaak ziet met ook een aura. Dit zijn lichtflitsen, vlekken of kleuren. Een verminderd gezichtsveld komt ook vaak voor. Sommige mensen voelen migraine aankomen. Er zijn dan vroege voortekenen voor een migraine aanval. Enkele voorbeelden hiervan zijn : vermoeidheid, het koud hebben of vaak geeuwen.

Migraine is goed te behandelen met acupunctuur. Ik behandel dagelijks cliënten met migraine en over het algemeen met zeer goed resultaat. Naast de acupunctuur behandelingen kunnen we ook Chinese kruiden voorschrijven. De Chinese kruiden die wij gebruiken zijn in tabletvorm die u 1 a 2 maal per dag moet gebruiken.

Hoofdpijn en migraine bestrijden

In de traditionele Chinese geneeskunde wordt hoofdpijn ook wel hoofdwind genoemd. Het hoofd is de verzamelplaats van alle yangmeridianen, het huis van het heldere yang. Alle Qi en bloed van de organen gaan naar het hoofd. Als deze circulaties door externe of interne ziekten verstoord zijn treedt er hoofdpijn op.

In veel gevallen kan ik de hoofdpijn effectief bestrijden. Zeker omdat bij acupunctuur gekeken wordt naar het totale functioneren van het lichaam voor het vinden van de oorzaak van de klacht. Gemiddeld zijn er vijf tot zes behandelingen nodig om te kunnen beoordelen of de behandeling in jouw geval effectief is. Sommige mensen verlaten de praktijk al volledig klachtenvrij na een aantal behandelingen . Anderen komen vaker terug. Het resultaat is geheel afhankelijk van het type hoofdpijn en de bijkomende factoren die voor iedere patiënt verschillend zijn.

Acupunctuur helpt bij migraine

Migraine is een zeer goede indicatie voor acupunctuur. 
Niet alleen de symptomen kunnen worden aangepakt, ook op de oorzaak kan acupunctuur een goede invloed uitoefenen.
Vanuit de acupunctuur wordt migraine benaderd als ‘stijgende energie’.

Deze stijgende energie ontstaat vanuit een ‘leegte’.
De leegte is naar westerse maatstaven te vertalen in de verschijnselen die men vaak heeft vóór de daadwerkelijke migraine, als tintelingen rond de mond, lichtflitsen en een flauwtegevoel. Deze leegte wordt gezien als de oorzaak van de migraine.

Vanuit deze leegte gaat de energie vervolgens stijgen, waardoor er een ‘volte’ ontstaat.
Bij deze volte treden symptomen op als de bonkende hoofdpijn, rode gelaatskleur, slecht kunnen verdragen van licht e.d.

In de bloedvaten treedt een zelfde proces op. Eerst is er een vernauwing van de bloedvaten.
Vervolgens treedt er een verwijding van de bloedvaten op. Het laatste vindt voornamelijk plaats in de bloedvaten bij het hoofd en veroorzaakt onder andere de bonkende hoofdpijn.
 Dit is het moment waarop er vaak bloedvaat vernauwende medicijnen als immigran worden ingenomen.

Acupunctuur Migraine is erop gericht de leegte niet te laten ontstaan met als gevolg ook de stijgende energie te voorkomen. Vaak is binnen 5 behandelingen een effect merkbaar.

Maak een afspraak

Als je belangstelling hebt voor een acupunctuur behandeling kan je een afspraak maken voor een eerste consult. Acupunctuur Rijnmond is gevestigd in Rotterdam en Capele aan den IJssel.

Bibi Odding
2022-03-31
Fijne praktijk! Goed bereikbaar, heel prettige sfeer en Patrick is zeer vakkundig: rustige persoonlijkheid, luistert goed en legt duidelijk uit hoe hij te werk gaat en wat je kunt verwachten. Aanrader!
danielle maas
2022-01-19
Had al jaar lang pijn in mijn rug. Hoopte dat het vanzelf over zou gaan maar dat ging het niet. Eerst onder behandeling geweest van een Fysio met Dry needling maar van deze 9 sessies had er geen 1 geholpen. Toen op zoek gegaan naar andere oplossing en bij Patrick terecht gekomen en kan zeggen na 4 behandelingen dat ik bijna pijnvrij ben. Ben Patrick zeer dankbaar. Super aardig en ook een nette zaak.
Mg Mg
2021-11-26
Zo fijn om prettig ontvangen te worden, fijne behandelruimte en na de behandeling voel ik mij eigenlijk direct al een stuk beter!
Diana Van Heelsbergen
2021-11-25
Fijn gesprek met acupuncturist. Na aantal behandelingen weer pijnvrij. Echt een aanrader.
Ton den Haan
2021-11-06
Aardige acupuncturist rustig en heeft mijn verhaal gehoord Binnen 3 weken voelde k mij veel beter aanrader
Thijs den Haan
2021-11-06
Fijne praktijk veel aan gehad
Sam Ouwerkerk
2021-10-28
Veel aan gehad bij nekklachten en migraine zeker aan te bevelen
MdH den Haan
2021-10-26
Fijne praktijk zeer deskundig
Femke Boersema
2021-10-20
Een hele fijne, deskundige praktijk!