Acupunctuur Stuitligging
Voor de bevalling horen baby’s met het hoofdje naar beneden te liggen. Bij 96 % van de baby’s is dit ook zo, maar soms ligt de baby dwars of in een omgekeerde houding.

Acupunctuur stuitligging

Voor de bevalling horen baby’s met het hoofdje naar beneden te liggen. Bij 96 % van de baby’s is dit ook zo, maar soms ligt de baby dwars of in een omgekeerde houding. Dit laatste noemt met een stuitligging.

Meestal probeert de gynaecoloog of verloskundige de baby in de buik te draaien, dit lukt echter lang niet altijd.

Wanneer een baby in stuitligging ligt, vergroot acupunctuur, en dan met name een moxa-behandeling, de kans dat het kindje in de goede positie komt te liggen. De kans op succes is het grootst als de behandeling in week 32 tot 34 wordt gestart.

Uit onderzoek in 2010 in het EMC blijkt dat de kans dat de baby zich spontaan draait na een acupunctuurbehandeling met maar liefst 32 % toeneemt.

Acupunctuur Stuitligging

Je komt éénmalig naar de praktijk. Bij voorkeur in het gezelschap van je partner. Ik leg uit hoe je, of je partner de moxa-behandeling kan toepassen. Vaak combineer ik het bezoek met het stimuleren van enige acupunctuurpunten die van invloed zijn op de baarmoeder. Het is een eenvoudige en veilige behandeling. Het kan zijn dat je tijdens de behandeling het kindje voelt bewegen.

Jij of je partner behandelen 5 dagen achter elkaar een specifiek acupunctuurpunt met moxa. Op de zesde dag ga je op controle bij de gynaecoloog of verloskundige en laat je controleren of het kindje al gedraaid is. Als het kindje gedraaid is kan de behandeling stoppen. Is dit niet het geval dan vervolg je de moxa-behandeling met nog eens 5 dagen.

Mocht het kindje nog in stuitligging liggen dan kom je nog één maal op consult en prik ik een aantal extra acupunctuurpunten aan.

Mijn ervaring is echter dat het kindje soms al na de eerste behandelingen in de juiste positie ligt.

Acupunctuur stuitligging ? neem dan contact op met acupunctuur Rijnmond voor acupunctuur Rotterdam en Capelle aan den IJssel

 

Als je belangstelling hebt voor een behandeling kan je een afspraak maken voor een eerste consult. Dit eerste consult bestaat uit een intakegesprek en een eventuele behandeling. Tijdens dit eerste contact kan ik beoordelen of ik iets voor je kan betekenen en jij kunt beslissen of je het idee hebt bij mij op de juiste plek te zijn. je kunt natuurlijk ook altijd contact opnemen als je vragen hebt of iets door wilt geven.