Acupunctuur Pijnklachten
Pijn is een waarschuwingssignaal van het lichaam om de hersenen te laten weten dat er iets mis is. Het is een natuurlijk beschermingsmechanisme.

Acupunctuur Pijnklachten 

Pijn is een waarschuwingssignaal van het lichaam om de hersenen te laten weten dat er iets mis is. Het is een natuurlijk beschermingsmechanisme. Door de pijn weg te nemen of te onderdrukken wordt dus niet altijd de oorzaak weggenomen, laat staan dat de patiënt genezen is. Daarom is onderzoek naar de oorzaak en bestrijding van de kwaal altijd nodig. Vanouds speelt acupunctuur een belangrijke rol bij het behandelen van acute en chronische pijnklachten.

Pijn ‘vreet’ energie

Bij iemand die al langere tijd pijnklachten heeft, zien we vaak dat bewegingen krampachtig of zelfs onmogelijk worden. Zo iemand neemt een geforceerde houding aan en kan zich moeilijker ontspannen. Ook raakt men sneller vermoeid, en vermindert de algemene weerstand.

Binnen de acupunctuur wordt pijn gezien als een teken dat ergens in het lichaam de energie niet of onvoldoende kan doorstromen. De noodzakelijke voedingsstoffen komen moeilijker op de plaats van bestemming en afvalstoffen worden in onvoldoende mate afgevoerd. Als gevolg hiervan ontstaan er beschadigingen in het weefsel en neemt de pijn nog meer toe.

Kan acupunctuur pijn bestrijden?

Zowel bij chronische als bij acute pijnklachten is acupunctuur met succes toe te passen. Het is echter geen wondermiddel, ook acupunctuur heeft zijn beperkingen. Toch zien we soms spectaculaire resultaten, die op een andere manier niet bereikt konden worden. En zonder bijwerkingen!

Voor welke pijnklachten?

Er komen bij mij veel mensen met pijnklachten als: hoofdpijn, maagpijn, gynaecologische klachten, bijvoorbeeld bij PMS, buikkrampen, klachten vanuit het bewegingsapparaat zoals, peesontstekingen, artrose of reuma, en klachten vanuit het zenuwstelsel zoals hernia, ischias of gordelroos. Dit is echter geen volledige weergave van alle pijnklachten die ik in mijn praktijk behandel.

Acupunctuur Pijnklachten? en wil je weten of ik iets voor je kan betekenen, dan kan je natuurlijk altijd even contact opnemen met Acupunctuur Rijnmond voor acupunctuur Rotterdam en acupunctuur Capelle aan den IJssel.

 

Als je belangstelling hebt voor een behandeling kan je een afspraak maken voor een eerste consult. Dit eerste consult bestaat uit een intakegesprek en een eventuele behandeling. Tijdens dit eerste contact kan ik beoordelen of ik iets voor je kan betekenen en jij kunt beslissen of je het idee hebt bij mij op de juiste plek te zijn. je kunt natuurlijk ook altijd contact opnemen als je vragen hebt of iets door wilt geven.