Cupping
Cupping is een belangrijk onderdeel binnen de traditionele Chinese geneeswijze en wordt al duizenden jaren toegepast.

CUPPING 

De cups (glazen of plastic bollen) worden met de open kant op de huid geplaatst. Door verwarming van de cups of door deze vacuüm te zuigen met een pompje ontstaat er onder de cups een vacuüm waardoor deze zich vastzuigen op de huid.

De cups zet ik op meridianen en specifieke acupunctuurpunten precies afgestemd op de klachten die u heeft.

Op de plaats waar de cup heeft gezeten onstaat een rode/blauwe plek die na een aantal dagen zal verdwijnen.  De vastgezogen cups vervoeren namelijk bloed en energie naar de oppervlakte waar deze negatieve verstoringen het lichaam via de poriën kan verlaten.

Hoe werkt Cupping?

Cupping is gericht is op de beweging van de energie, het bloed, en de lichaamsvloeistoffen. De vastgezogen cups op de huid vervoeren energie en bloed naar een plaats waar de verstorende energie het lichaam kan verlaten via de poriën. Het lichaam wordt eerst in gemasseerd met massageolie, waarna er cups aangebracht worden op strategische gekozen plaatsen. Onder de cups treedt er een zeer sterke doorbloeding op. De cups worden over het lichaam bewogen of blijven gefixeerd op een acupunctuurzone, wat een zeer diepgaand en krachtige uitwerking geeft.

Lichaamscellen gebruiken zuurstof en geven koolstofdioxide af. Wanneer lichaamsenergie geblokkeerd raakt, functioneert een cel minder goed en hopen de gifstoffen zich op binnen de cellen. Als je dus pijn ervaart impliceert dit een blokkade in de energiestroom van een deel van het lichaam.

Toxines – in spieren en gewrichten – worden niet altijd even makkelijk door het lichaam afgebroken, wat voor verdere blokkades en ongemakken kan zorgen. Door gebruik te maken van cupping kunnen de gifstoffen aan het huidoppervlak worden gebracht zodat het voor het lichaam veel eenvoudiger wordt om deze te verwijderen.

Pijn is Oosters gezien altijd een gevolg van een verminderde doorstroming van energie of bloed.  Wat ik met deze techniek beoog is het opheffen van deze stagnatie en de circulatie bevorderen.

Cupping is breed inzetbaar maar ik gebruik het vaak bij de volgende klachten:

  • Spier- en gewrichtsklachten.
  • Nek-rug-schouderklachten.
  • Hoofdpijn en migraine.
  • Stress en spanning.
  • Chronische verkoudheden en astma.

In overleg met u zal ik bepalen of er naast de cupping therapie ook een aantal naaldjes gezet zullen worden.  Mijn ervaring is dat de combinatie van deze 2 behandelmethoden vaak erg goed werkt.

Zowel acupunctuur als cupping werkt zeer ontspannend en na een behandeling voelt men zich meestal zowel mentaal als fysiek een stuk beter.

 

Als je belangstelling hebt voor een behandeling kan je een afspraak maken voor een eerste consult. Dit eerste consult bestaat uit een intakegesprek en een eventuele behandeling. Tijdens dit eerste contact kan ik beoordelen of ik iets voor je kan betekenen en jij kunt beslissen of je het idee hebt bij mij op de juiste plek te zijn. je kunt natuurlijk ook altijd contact opnemen als je vragen hebt of iets door wilt geven.