Acupunctuur Stress klachten
De mens is een uniek wezen, dat in staat is om zich voortdurend aan te passen aan veranderende omstandigheden, zowel lichamelijk als geestelijk.

Acupunctuur Stress

Bij onverwachte gebeurtenissen reageert het lichaam direct door het aanmaken van adrenaline. Dat kan helemaal geen kwaad, integendeel: het houdt ons scherp, het concentratievermogen is maximaal en we kunnen beter presteren. Deze vorm van spanning, of stress, is gezond en hoort bij het leven.

Maar als we te veel of te vaak achter elkaar met spanning te maken krijgen en tussendoor niet kunnen ontspannen, wordt het een andere zaak. We lopen dan kans om overspannen te raken of een burn-out te krijgen.

Bij het voorkomen van stress is het de kunst om de juiste balans te vinden tussen wat ‘moet’ en wat ‘kan’. En te luisteren naar de waarschuwingssignalen die het lichaam ons geeft.

Stress betekent niets anders dan spanning of druk. De term komt uit de bouwkunde. Het wordt gebruikt om aan te geven hoe groot de kracht is, die kan worden uitgeoefend op een brug of viaduct zonder dat er schade
ontstaat. Belangrijk is dat de hoeveelheid spanning die wordt uitgeoefend op de brug (draaglast) niet groter mag zijn dan de hoeveelheid spanning die een brug kan dragen (draagkracht).
De termen draagkracht en draaglast zijn ook van toepassing op de hoeveelheid spanning die een mens kan dragen (= draagkracht) en de hoeveelheid spanning waarmee hij/zij in het leven wordt geconfronteerd (= draaglast). Bij stress is de draaglast groter dan de draagkracht.

Stress Acupunctuur

1 Alarmfase
In de alarmfase treden lichamelijke veranderingen op die het lichaam in staat stellen om optimaal te reageren op de stresssituatie, te vechten of te vluchten. Het biologische proces bestaat uit het vrijmaken van adrenaline, versnellen van de hartslag en de ademhaling, het samentrekken van de spieren, de bloeddruk wordt hoger, de spijsvertering stopt etc. Het gehele lichaam wordt op actie voorbereid.

2 Weerstandsfase
Tijdens de weerstandsfase blijft het lichaam geactiveerd.

3 Herstelfase of uitputtingsfase
Hierna volgt rust, de herstelfase. Als dat niet gebeurt, zoals bij regelmatige of langdurige stressreacties, krijgt het lichaam onvoldoende kans om tot rust te komen en te regenereren. Het lichaam blijft als het ware op een verhoogd toerental draaien. Als het lichaam onvoldoende tijd krijgt om te herstellen dan treedt op den duur de uitputtingsfase op en kunnen er vervolgens allerlei lichamelijke, mentale en psychische klachten optreden. Het zal duidelijk zijn dat er in dat geval sprake is van aanhoudende ongezonde stress.

Acupunctuur stress

Een lichaam is in feite een energiesysteem dat optimaal functioneert als het in balans is. Onder invloed van stress raakt die energiebalans verstoord. De spanning in de spieren is hoger dan strikt noodzakelijk.

Stress levert in eerste instantie een verstoring op van de energie huishouding. Deze verstoring heeft een blokkade en vervolgens een stagnatie van energie tot gevolg. Omdat de lever verantwoordelijk is voor de vrije en vloeiende stroming van energie, is er vaak sprake van een energieverstoring van dit orgaan.

Acupunctuur stress is gericht op het hervinden van de balans en het harmoniseren/ontspannen van de lever, zodat u vanuit een ontspannen situatie kunt nadenken en werken aan mogelijke oplossingen voor de langere termijn.

Acupunctuur stress ordent, herstelt en kalmeert het hele menselijke systeem en legt daarmee de basis voor herstel op de langere termijn.

Acupunctuur heeft vaak als bijwerking een ‘loommakend’ effect. Aangezien er bij de acupunctuurbehandeling van stress extra ontspannende punten worden gebruikt is er bijna altijd een prettig ontspannend effect na de behandeling te verwachten.

Na een aantal behandelingen zal duidelijk moeten zijn of de acupunctuur een gewenst effect op gang heeft gebracht

De meeste mensen ervaren na een behandeling een gevoel van opluchting en ontspanning. Vaak hoor ik ook dat zij meer energie hebben en minder vermoeid zijn.

Acupunctuur stress? Neem dan contact op met Acupunctuur Rijnmond voor acupunctuur Rotterdam en acupunctuur Capelle aan den IJssel.
Als je belangstelling hebt voor een behandeling kan je een afspraak maken voor een eerste consult. Dit eerste consult bestaat uit een intakegesprek en een eventuele behandeling. Tijdens dit eerste contact kan ik beoordelen of ik iets voor je kan betekenen en jij kunt beslissen of je het idee hebt bij mij op de juiste plek te zijn. je kunt natuurlijk ook altijd contact opnemen als je vragen hebt of iets door wilt geven.