Acupunctuur overgang
De overgang, ofwel menopauze, is vroeg of laat een onderdeel van het leven van de meeste vrouwen.

Acupunctuur overgang

De overgang kan gepaard gaan met een diversiteit aan lichamelijk of mentale klachten. Deze worden veroorzaakt door de hormonale veranderingen in het lichaam. De ‘klachten’ horen er min of meer bij. Soms echter, kunnen deze klachten zo hevig zijn dat ze het dagelijks leven van iemand dusdanig kunnen beïnvloeden dat zij niet normaal meer kan functioneren. In dat geval kan acupunctuur uitkomst bieden.
 
Acupunctuur overgang werk zeer effectief

Acupunctuur overgang

Bij overgangsklachten is er meestal sprake van een combinatie van klachten die met name voorkomen bij vrouwen tussen de 45 en 55 jaar. De meest voorkomende klachten zijn: opvliegers, nachtzweten, slecht slapen, vermoeidheid en stemmingswisselingen.

Naast de lichamelijke veranderingen die in deze fase optreden, zien we vaak dat er ook op sociaal gebied veranderingen optreden. Dat wil zeggen dat de meeste materiële zaken en concrete dingen, zoals werk, financiën, opvoeding van kinderen en wonen vaak wel geregeld zijn, maar ook dat de tijd van grote vooruitgang op dat gebied voorbij is. Het is de tijd waarin het lichaam minder soepel wordt en van uiterlijk verandert. Het is een tijd waarin je de balans gaat opmaken, en waarin innerlijke zaken meer aandacht gaan vragen. Deze overgang is voor veel mensen lastig. Acupunctuur overgangsklachten is een goede indicatie voor behandeling

Wanneer deze overgang niet soepel verloopt, bestaat de kans dat de ‘normale’ overgangsklachten erger worden en een verstoring van het dagelijks leven kunnen betekenen. Acupunctuur overgang is een zeer doeltreffend.
Het is dus belangrijk dat we tijdens het vraaggesprek en de behandelingen niet alleen uw lichamelijke klachten bespreken, maar dat ik ook vragen stel over je persoonlijke leefsituatie.

Acupunctuur overgangsklachten

De overgang kan dus op verschillende manieren het lichaam verstoren. Acupunctuur kan je helpen je lichaam weer in balans te brengen.

Mijn ervaring is dat de meeste vrouwen merken dat hun overgangsklachten binnen een aantal behandelingen zowel in ernst als in frequentie afnemen.
Na ongeveer 4 à 5 behandelingen kunnen we evalueren of je baat hebt bij de behandelingen en of de frequentie van de behandelingen aangepast moet worden.

Acupunctuur overgang, acupunctuur overgangsklachten ? neem dan contact op met acupunctuur Rijnmond. Voor acupunctuur Rotterdam en acupunctuur Capelle aan den IJssel.

Als je belangstelling hebt voor een behandeling kan je een afspraak maken voor een eerste consult. Dit eerste consult bestaat uit een intakegesprek en een eventuele behandeling. Tijdens dit eerste contact kan ik beoordelen of ik iets voor je kan betekenen en jij kunt beslissen of je het idee hebt bij mij op de juiste plek te zijn. je kunt natuurlijk ook altijd contact opnemen als je vragen hebt of iets door wilt geven.