Acupunctuur Menstruatieklachten
De menstruatie geeft voor veel vrouwen weinig klachten. Het komt echter ook voor dat vrouwen er ernstig last van hebben en zelfs enkele dagen niet kunnen functioneren.

Acupunctuur Menstruatieklachten 

Menstruatieklachten zijn voornamelijk toe te schrijven aan hormoonwisselingen. Dit kan zich uiten in zowel lichamelijke als emotionele klachten. Acupunctuur is een goede methode om deze klachten met succes te behandelen en te voorkomen.

Klachten voor de menstruatie

Premenstruele klachten, ook wel Premenstrueel Syndroom (PMS) genoemd, ontstaan ongeveer twee weken voor de menstruatie en verdwijnen of verminderen als de menstruatie begint. Voor het begin van de menstruatie bouwt zich in de onderbuik een spanning op die op zichzelf heel natuurlijk is. Maar bij sommige vrouwen is deze stagnatie van energie en bloed onevenredig hoog. De acupunctuur is primair gericht op het opheffen van deze stagnatie. Bekende emotionele klachten hierbij zijn stemmingswisselingen, depressie en prikkelbaarheid. Op lichamelijk gebied: pijn of kramp in de buik, vermoeidheid, hoofdpijn/migraine, gewrichtspijn, rugpijn die soms uitstraalt naar de bovenbenen of gespannen, pijnlijke borsten. Vaak treedt een combinatie van deze klachten op.

Klachten tijdens de menstruatie

De menstruatie is een cyclisch proces waarbinnen een verstoring van de balans kan optreden zodat de menstruatie onregelmatig wordt, te lang aanhoudt of juist te kort duurt. Andere klachten zijn: overmatig bloedverlies, tussentijdse bloedingen, geen bloedingen of menstruatiepijn.

Klachten na de menstruatie

Het is mogelijk dat je ook na de menstruatie klachten heeft. Deze klachten zijn volgens de Chinese filosofie vaak te wijten aan een tekort van iets. Dit kan een tekort aan energie zijn maar meestal duidt dit op een bloedleegte.

Wat kan acupunctuur doen?

Door het cyclische karakter van de menstruatie kunnen menstruatieklachten heel goed met acupunctuur worden behandeld.

Een acupunctuurbehandeling is gericht op uw hormoonhuishouding en
op de energiebalans in de baarmoeder. Maar ook elders in het lichaam kan de energiebalans verstoord zijn waardoor uw menstruatie niet goed verloopt. Een acupunctuurbehandeling brengt je energiehuishouding in balans. Hierdoor krijgt de menstruatie weer een gezond verloop en verdwijnen de lichamelijke en emotionele klachten. Hoeveel behandelingen nodig zijn, is afhankelijk van de aard en ernst van je klachten.

Last van menstruatieklachten en wil je een afspraak maken? Neem dan contact op met Acupunctuur Rijnmond voor acupunctuur Rotterdam en acupunctuur Capelle aan den IJssel.
Als je belangstelling hebt voor een behandeling kan je een afspraak maken voor een eerste consult. Dit eerste consult bestaat uit een intakegesprek en een eventuele behandeling. Tijdens dit eerste contact kan ik beoordelen of ik iets voor je kan betekenen en jij kunt beslissen of je het idee hebt bij mij op de juiste plek te zijn. je kunt natuurlijk ook altijd contact opnemen als je vragen hebt of iets door wilt geven.