Acupunctuur Fibromyalgie
Fibromyalgie betekent letterlijk pijn in bindweefsel en spieren. Fibromyalgie wordt ook wel weke-delen-reuma genoemd. Het komt bij ongeveer twee op de honderd volwassenen voor.

ACUPUNCTUUR FIBROMYALGIE

Fibromyalgie is een chronisch pijnsyndroom bestaande uit algemene spierpijn en spierstijfheid, gepaard gaand met (soms extreme) vermoeidheid, slaapstoornissen, hoofdpijnen, angsten, depressies, allergieën, concentratie- en geheugenstoornissen, verhoogde temperatuur en darmklachten. Anders dan bij reuma worden er bij fibromyalgie meestal geen ontstekingen gevonden.

Deze aandoening komt voornamelijk voor bij vrouwen in de leeftijdscategorie van 20 tot 60 jaar.
Er is nog steeds geen wetenschappelijke oorzaak gevonden voor fibromyalgie. De patiënt ziet er vaak gezond uit met normale uitslagen bij bloedonderzoek. Hierdoor kan er veel onbegrip zijn vanuit de omgeving. Ontkenning van dit ziektebeeld door huisarts, specialist, bedrijfsarts, werkgever en niet in de laatste plaats de eigen omgeving, kan veel stress en verdriet veroorzaken. Ik zie dan ook vaak mensen in mijn praktijk die zich niet begrepen voelen en geen erkenning krijgen voor hun klachten.

Het blijkt echter dat mensen met fibromyalgie niet of zeer slecht in staat zijn om in het diepe slaapstadium (de deltaslaap) te komen. Groeihormonen zijn essentiële stoffen die nodig zijn voor herstel . Groeihormonen komen tijdens de deltaslaap vrij en herstellen en bevorderen de groei van weefsels. Omdat mensen met fibromyalgie de deltaslaap niet of nauwelijks ervaren, hebben zij een laag groeihormoongehalte. Dit resulteert in een onvermogen van het lichaam om te herstellen. De constante gespannenheid van de spieren in combinatie met het onvermogen om in de diepe herstellende slaap te geraken, zijn er de oorzaak van dat de fibromyalgie niet alleen hevige pijnen veroorzaakt, maar ook algehele uitputting en hoofdpijn.

ACUPUNCTUUR FIBROMYALGIE

In de praktijk blijkt dat het heel goed mogelijk is de symptomen van fibromyalgie te behandelen. Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat acupunctuur een regulerende werking heeft op de aanmaak van lichaamseigen stoffen. Door het lichaam te stimuleren en de balans te herstellen, kan ik de klachten meestal verminderen.

Daarnaast heeft acupunctuur een bewezen pijnstillend effect, waardoor pijnklachten sterk kunnen afnemen en in sommige gevallen zelfs helemaal verdwijnen.

Het effect bij mensen met fibromyalgie is wisselend. Bij sommigen neemt de vermoeidheid af, bij anderen wordt de pijn minder. Gezien de ernst van het probleem kunnen we bij fibromyalgie vaak pas na 10 behandelingen beoordelen wat het effect op je lichaam is. De tijd tussen de behandelingen varieert van 1 tot 2 weken. Zodoende weet je pas na enkele maanden of acupunctuur het voor u gewenste resultaat heeft. Het is belangrijk dat je je realiseert dat acupunctuur de fibromyalgie niet kan genezen, maar in veel gevallen wel de klachten kan verlichten.

fibromyalgie acupunctuur? en wil je en afspraak maken? Neem dan contact op met Acupunctuur Rijnmond voor acupunctuur Rotterdam en acupunctuur Capelle aan den IJssel
Als je belangstelling hebt voor een behandeling kan je een afspraak maken voor een eerste consult. Dit eerste consult bestaat uit een intakegesprek en een eventuele behandeling. Tijdens dit eerste contact kan ik beoordelen of ik iets voor je kan betekenen en jij kunt beslissen of je het idee hebt bij mij op de juiste plek te zijn. je kunt natuurlijk ook altijd contact opnemen als je vragen hebt of iets door wilt geven.