Guasha
In Aziatische landen is Guasha een veel gebruikte methode en heeft ieder dorp vaak en eigen Guasha-therapeut. In Nederland is Guasha nog niet zo bekend maar neemt de belangstelling snel toe daar er zeer goede resultaten op korte termijn mee te behalen zijn.

guasha

Guasha betekent “de ziekte uit het lichaam schrapen“. Gua is het schrapen en Sha is de stagnerende energie die pijn of andere klachten veroorzaakt.

Tijdens de Guasha behandeling wordt een speciale kruidenolie gebruikt die de doorbloeding stimuleert en met een jadesteen over de huid geschraapt. De huid wordt hierdoor rood en op plaatsen waar blokkades (afvalstoffen/toxines) zijn verschijnen verkleuringen variërend van lichtrood tot paars. Aan de kleur kunnen we zien of het een recente- of chronische stagnering is. Hoe donkerder de vlek hoe chronischer en dieper geworteld de klacht.

Bij een normale conditie verdwijnen de rode vlekken volledig binnen 3 tot 5 dagen. Ondanks dat de behandeling rode plekken veroorzaakt is het niet pijnlijk en voelt men direct na een behandeling al verlichting. Guasha werkt in op de huid, bindweefsel, lymfestelsel, meridianen, spieren, bloedvaten en zenuwstelsel. Dit heeft weer zijn invloed op de hersenen en het immuunsysteem. Zo werkt Guasha op alle functies, systemen en organen van het lichaam.

Guasha kan bij vele klachten worden toegepast. Zowel preventief of als middel om een daadwerkelijk klacht te verhelpen.

Guasha kan worden gebruikt bij een acute of chronische aandoening. Naast het verminderen van spier- en gewrichtspijn, wordt het schrapen o.a. gebruikt voor de behandeling en voorkoming van verkoudheid, griep, bronchitis, astma en nog veel meer.

Guasha bevordert de afvoer van afvalstoffen, de doorstroming van bloed en energie en stimuleert de microcirculatie. Daarnaast verlicht Guasha pijn en activeert het immuunsysteem waardoor je minder snel ziek zult worden en meer energie krijgt. Niet alleen fysiek herstelt je lichaam, maar ook mentaal zul je meer veerkracht en rust ervaren.

Doel:
– Bevorderen van de bloedsomloop
– Ontgiften en reinigen
– Stimuleren van het immuunsysteem
– Blokkades en pijnklachten verminderen
– Ontspannende en rustgevende werking

Ik gebruik deze behandelmethode vaak bij de volgende klachten:
– Alle pijnklachten
– Bewegingsproblemen en stijfheid.
– Nek- en schouderklachten
– Rugklachten
– Stress en burn-out
– Frozen schouder
– Tenniselleboog
– R.S.I klachten
– Hoofdpijn en migraine

In sommige gevallen zal ik na overleg met u ook wat naaldjes plaatsen omdat deze combinatie vaak goed werkt.

Als je belangstelling hebt voor een behandeling kan je een afspraak maken voor een eerste consult. Dit eerste consult bestaat uit een intakegesprek en een eventuele behandeling. Tijdens dit eerste contact kan ik beoordelen of ik iets voor je kan betekenen en jij kunt beslissen of je het idee hebt bij mij op de juiste plek te zijn. je kunt natuurlijk ook altijd contact opnemen als je vragen hebt of iets door wilt geven.